Cum a fost experienta cu Revolut? De ce as pune totusi banii pe Curve?

Cumva, venirea Emmei pe lume a insemnat pentru noi si o oarecare pauza in calatoriile internationale. Asta a insemna ca fix in momentul de boom al lui Revolut in Romania l-am ignorat de-a dreptul. Ba chiar mai mult, chiar mi-a luat un pic sa inteleg la ce este cu adevarat bun si care sunt beneficiile reale pentru variantele Metal sau Premium.

Exista tabele comparative cu sirul lung de beneficii pe site-ul lor, dar din perspectiva mea exista doua astfel de beneficii semnificative: 1. ai cel mai bun curs de schimb la platile cu cardul si 2. poti scoate cash de la ATM in tara in care te afli fara comision. Cred ca merita sa incerci in prima instanta varianta Standard, asta daca nu iti doresti sa scoti 500 eur de la ATM, ori sa ai asigurare de calatorie inclusa, ori vreun acces in vreun lounge pe aeroport. Iar daca te prinde platesti fie 30 ron/luna pentru Premium, fie 55 ron/ luna pentru Metal.

Revolut

Noi avem Revolut Standard si cred ca este ultra-suficient in acest moment. Ne-a ajutat sa scapam atat de mersul pe la exchange inainte de calatorie si totodata de rata de schimb neprietenoasa in cazul in care plateam in afara cu orice card emis in Romania (debit sau credit). A venit repede (in 3 zile), trebuie sa platesti curierul, interfata aplicatiei mobile este extrem de intuitiva. Dezavantajul este ca sistemul este un card tip top-up, adica tu trebuie sa incarci bani pe el (atunci cand nu ai), lucru care iti mai mananca timp. Nu stiu inca daca exista angajatori in Romania, dispusi sa plateasca prin Revolut sau sa iti faca transfer in contul de EUR asociat contului tau (fiind un cont in UK).

In cazul in care nu ai inca Revolut, poti accesa serviciul aici. Daca te alaturi comunitatii de utilizatori, vei primi si 44 RON de bun venit. Da, si eu voi primi 44 ron, daca vei da click pe linkul de mai sus fiindca te-am convins, asa ca iti multumesc ca vei urma aceasta cale. 🙂

Curve? Da! Este foarte tare! Chiar senzational!

L-am descoperit urmarind un vlog de travel al lui BackPackYourLife si nu intelegeam de ce este atat de fericit omul cu privire la acest card. Aveam sa inteleg apoi ca el nu este un card de tip top-up/ prepaid, el este un wallet. Mai concret, cardul Curve poate fi un intermediar intre POS-ul la care platesti si cardul tau clasic (de la BCR, Raiffeisen, ING, etc.). Practic in momentul cand platesti in valute straine banii sunt luati de pe cardul tau in lei, insa la cel mai bun curs (cel afisat pe xe.com). Asta poate sa insemne adio batai de cap cu alimentarea cardului, pur si simplu platesti cu el, iar banii iti sunt luati de pe cardul tau in lei. Super simplu.

Atunci cand il comanzi si introduci codul EA7RG2AN primesti 5 GBP de bun venit de la ei. Soseste prin Posta Romana in 5-6 zile, insa fara vreun cost. Aplicatia este ok, un pic mai putin prietenoasa decat la Revolut. Designul Cardului in schimb depaseste variant Standard de la Revolut.

Daca doresti sa il comanzi, o poti face de aici. Pentru a primi cele 5 lire introduci codul EA7RG2AN si urmezi pasii, este destul de simplu. Da, si in acest caz primesc la randu-mi niste cash fiindca te-am convins. 🙂

Cel mai fain la Curve este ca poti asocia mai multe carduri ale tale si cu un simplu swipe in aplicatia poti alege pe care dintre ele il folosesti. Daca ai platit cu cardul care nu trebuia te poti intoarce in timp si il poti alege pe altul (asta imi place mult). Totodata, ai cashback 1% daca platesti cu el la 3 comercianti pe care ii alegi dintr-o lista mare. Aici insa m-a pacalit, fiindca am ales si Spotify, iar cand am ales sa introduc cardul Curve la payments imi spunea ca tara cardului nu poate fi Romania. Later edit: Dupa cumparaturi la Lidl am primit cei 1%, deci sistemul functioneaza.

Niste info generale despre ambele:
Pe moment la niciul dintre cele 2 servicii nu am folosit customer service-ul, deci nu stiu cum este. Later edit: Mi-a tras banii din cont utilizand Curve, desi pe chitanta de la POS a aparut Nereusita. Le-am scris prin aplicatie, iar in 30 minute am avut banii inapoi in cont.

Totodata, pot sa va confirm ca nici la BCR, nici la Raiffeisen nu mi-a fost perceput vreun comision fiindca am alimentat aceste carduri.

La Gorun’s World creăm resurse educaționale și activități pentru copii, astfel încât tu să petreci timp de calitate alături de copilul tău. 

Vrei să îți dăm de știre atunci când avem noutăți pentru tine? Abonează-te mai jos la Newsletter-ul GW.

2 răspunsuri

  1. Salut,

    Cum ai primit 1% cashback la Lidl? Ai folosit cardul fizic, cel virtual, Curve Cash sau poate fi oricare ? Eu am doua carduri atașate (BRD+ Revolut) Ex: primesc 1% cashback la Netflix când plătesc abonamentul? (am setat cardul BRD ca metoda de plata pentru Netflix)

    Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorează materialele educaționale

Box

în curând

Blog

Despre noi