Cum alegem locurile in care calatorim cu un bebelus?

Dupa pauza de calatorii cauzata de cele 9 luni de astepare a Emmei, si altele 6 dupa nasterea sa, ne tot veneau in minte diverse destinatii unde am putea zbura. Si ne-am dat seama ca pe multe dintre ele le eliminam pe loc si am realizat apoi ca de fapt sunt cateva criterii pe care le aveam in minte daca puneam su nu un loc pe lista scurta. Impartasim cu voi mai jos aspectele pe care le urmarim si modul in care filtram decizia.

Clima

Cautam o clima cu temperaturi intre 15 si 26/27 de grade Celsius, poate si pentru ca ni se pare ca acest interval i-a fost prielnic Emmei pana acum. De asemenea nu alegem un aer nici prea uscat, ori prea umed. Un site bun care te va lamuri cu privire la aspectele de mai sus si pe care il mai consultam este TheBestTimetoVisit.

Asistenta medicala

Copii pot pati lucruri, sau pur si simplu pot avea simptome aparent inexplicabile, iar atunci cand sunt mici lucrurile pot fi si mai complicate fiindca ei nu pot comunica. Asadar optam pentru tari sau locuri in care asistenta medicala este realizata cu excelenta. Va lasam aici o resursa interesanta pentru acest punct Best Healthcare In The World 2019.

De asemenea va recomandam sa faceti un research si aici (Centers for Disease Control and Prevention) cu privire la vaccinurile recomandate in diverse zone din lume. Recunoastem ca pe moment nu ne-am incumeta sa mergem in vreo astfel de zona, poate dupa ce va implini Emma 2 ani.

Siguranta

Cu siguranta nu ai vrea sa te afli impingand caruciorul cu micuta/ micutul tau in mijlocul unui atact armat dintre doua clanuri in America de Sud.Ori sa fi victima unei ambuscade pe tenta rasiala in Africa de Sud. Sau sa ramai subit fara portofel intr-o zona rau famata chiar si in vreo capitala europeana. Fie ca este vorba de aceste lucruri, ori miscari mai ample precum demonstratiile de la Hong Kong sau razboiul din Siria, trebuie sa ai idee de riscurile la care te supui, impreuna cu familia ta, atunci cand mergi intr-o tara straina.

Ministerul Afacerilor de Externe are un sistem destul de bun de alerte de calatorie (conflicte sau calamitati naturale). Nu strica sa arunci un ochi si pe portatul de Travel al US Department of State

Durata zborului

Pe moment ne-am uitat la zboruri cu o durata de pana la 3h/ segment. Atunci cand vom incepe sa calatorim mai departe vom incerca sa optam pentru un transfer de cel putin 2h, pentru a avea sansa ca Emma sa se mai odihneasca sau sa se joace.

Acomodarea

Pentru noi este foarte important sa ii oferim Emmei si in calatorie un confort apropiat cu cel de acasa. Trebuie sa fie in primul rand curat, si nu doar in poze (caci ele au scop comercial) ci si in review-urilor fostilor oaspeti ai respectivului hotel.

Este musai ca hotelul sa ne puna la dispozitie un patut de copilas. Va recomandam sa ii intrebati in prealabil despre aceasta disponibilitate. Pe Booking este marcata in clar optiunea aceasta, dar sunt alte site-uri care intermediaza rezervari si nu o includ in informatiile despre camera. Inca un lucru, sa verificati atunci cand rezervati ca suprafata camerei sa nu fie prea mica. Mai ales francezii obisnuiesc sa faca camere in toate cotloanele si s-ar putea sa rezervati o camera in care fizic nu pot baga un patut. (iata ce am patit noi la Nisa).

In cazul in care nu ii luati borcanase si vreti sa veniti cu mancarica preparata in casa, verificati daca frigiderul/ mini-bar-ul chiar functioneaza (asa cum am patit la Radisson Park Inn la Stockholm). Si daca in camere au cani electrice de incalzit apa (asa cum de exemplu la Hotelul Aplin din Poiana Brasov nu au).

La Gorun’s World creăm resurse educaționale și activități pentru copii, astfel încât tu să petreci timp de calitate alături de copilul tău. 

Vrei să îți dăm de știre atunci când avem noutăți pentru tine? Abonează-te mai jos la Newsletter-ul GW.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Digital

Box

GW Box will be soon available.

Blog

About Us

Digital

Box

în curând

Blog

Despre noi