Cum primesti despagubire daca avionul a intarziat

In mod cert intarzierile sunt umane, mai ales in aceasta parte de lume, insa atunci deja cand vorbim de jumatati de ora, ore intregi sau chiar jumatati de zi, atunci poate fi o problema. Conform reglementarilor UE pentru timpul pierdut in terminal sau pentru anulari de zboruri putem primi despagubiri de la compania aeriana.

Vreau sa va spun fix lucrurile pe care le-am facut pentru a primi despagubire de la Tarom, pentru un zbor de la Iasi catre Bucuresti, zbor care a intarziat fix 9 ore, dintr-o cauza tehnica.

Stiam dintr-o experienta a unui coleg cum ca este complicat sa discuti tu direct cu Tarom acest aspect si ar fi mai bine sa apelezi la un intermediar. Dupa un search pe Google mi-au aparut zeci de astfel de companii care intermediaza printre care Aireclaim si AirHelp.

Eu am ales Aireclaim si pare ca a fost o decizie buna. Aplici printr-un formular online pe site-ul lor in care le spui despre zborul in cauza si cateva date basic ale tale. Apoi primesti cateva mailuri, care in cazul meu au venit in circa 15-20 min, cu contractul intre tine si ei, formulare pe care trebuie sa le returnezi cu poze dupa bording pass-ul. Dupa cateva zile, in care iti analizeaza dosarul vei primi un email cum ca au contactat compania si tu doar trebuie sa astepti.

In cazul meu, dupa fix doua luni am primit mesaj ca cererea de despagubire a fost analizata de Tarom si acceptata. Asta insemna ca o sa primesc 250 eur, fiind un zbor cu distanta mai mica de 1500km.

Din acest aceasta suma, pe care o ai in cont in cam o saptamana de la mailul de notificare, vei plati tu catre Aireclaim 25%.

Cam asta mi-a fost singura experienta de acest gen si desi cei 250 eur sunt numai buni de avut, totusi timpul pe care il pierzi blocat undeva pe un aeroport, departe de ai tai este priceless.

La Gorun’s World creăm resurse educaționale și activități pentru copii, astfel încât tu să petreci timp de calitate alături de copilul tău. 

Vrei să îți dăm de știre atunci când avem noutăți pentru tine? Abonează-te mai jos la Newsletter-ul GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorează materialele educaționale

Box

în curând

Blog

Despre noi