La Xampanyeria este cel mai tare loc din Barcelona

In primele doua calatorii la Barcelona am descoperit orasul dintr-o perspectiva mai turistica, acea maniera in care este vizitata anual de catre cei 20 de milioane de turisti. Trebuia sa o cunoastem pe hipsterita excentrica Chelsea Rose, o belgianca cu sange britanic care ne-a gazduit prin Airbnb atunci cand am fost la Tomorrowland in 2017. Cum a auzit ca din satucul cu iz flamand in care ne aflam urmeaza o calatorie cu destinatia finala Barcelona, ne-a intrebat numaidecat daca stim de La Xampanyeria.

Si nu stiam, dar numele cumva ne-a ramas in minte pana a doua zi, am cautat in diverse cai pe Google (derivate ale Champegneria) si am gasit-o. Era vorba de La Xampanyeria. Stabilimentul a fost fondat la 1969, si au crescut in jurul propriei productii de vin spumant pe care il vand si astazi sub brandul de Can Paixano.

Nu am crezut musai cat de spectaculos este sa-i cunosti astfel pe localnici, pana nu am ajuns la Barcelona si am realizat cum ca La Xampanyeria este o autoritate. Situata in Barceloneta, carciuma iberica devina neincapatoare dupa ora 6pm. De fapt pe straduta pe care este situata nici nu ai vedea-o prea bine daca nu ai auzi murmurul din interior. Este drept ca deja mai pe inserate multimea se revarsa si afara din loc, iar in acel moment il vei repera usor.

Photo credit: RynMnn on Visual hunt / CC BY-NC-ND

Atunci cand zicem aglomerat, chiar este aproape om langa om, iar spaniolilor le place si vorba, asadar nu te astepta sa se miste prea repede de la locul pe care l-au ocupat la randul lor cu greu.

Meniul este simplu, dar delicios, si se invarte in jurul tapas-ului sau variatiuni pe tema sa. Cu adevarat memorabil este sortimentul lor de sampanie rosie, de-a dreptul menita sa insoteasca tapas-ul preparat din jamon iberico si insotit de castraveciori murati.

Ba chiar mai mult, undeva in stanga barului au un loc de unde poti cumpara pentru acasa toata merindele (jamon, branza, muraturi, etc), dar si excelenta sampanie. Ce ne-a surprins este ca pretul acesteia a fost doar 5 eur si a fost genial de buna. De fapt, cu totul locul nu este scump.

Photo credit: · skëne · on VisualHunt.com / CC BY-NC-ND

Cu siguranta sunt locuri in lumea asta unde au poate si mai bun tapas-ul, dar si vin spumant local mai bun decat Can Paixano. Doar ca ce reusesc ei acolo in micutul loc din Barceloneta este sa le imbine fabulos si sa iti ofere o experienta culturala absoluta printre localnici. Si trebuie sa o traiesti, sa te bucuri de ea macar o seara in viata asta.

Adresa lor este Carrer de la Reina Cristina 7, Barcelona – aici link Google Maps.

Credits Cover photo: Facebook Can Paixano

La Gorun’s World creăm resurse educaționale și activități pentru copii, astfel încât tu să petreci timp de calitate alături de copilul tău. 

Vrei să îți dăm de știre atunci când avem noutăți pentru tine? Abonează-te mai jos la Newsletter-ul GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorează materialele educaționale

Box

în curând

Blog

Despre noi