De ce Stockholm este una dintre cele mai bune destinatii pentru prima iesire cu un bebe. [10 motive]

Venirea pe lume a Emmei ne-a adus multa, multa bucurie, dar pe de o parte ne-a si stopat pe moment planurile de calatorie. Deja cand a impinit 6 luni am inceput sa analizam serios la destinatia unde ne-am dori sa iesim pentru prima data din tara cu ea. Stiam Suedia de ceva ani si am ajuns la concluzia ca ne-am dori ca prima iesire in 3 sa fie intr-un loc civilizat, la nu mai mult de 2h30min de zbor, clima este placuta vara si unde serviciile medicale sunt excelente (asa. de Doamne’ fereste).

Ajunsi la Stockholm am realizat incat din prima zi ca este destinatia ideala in care poti sa calatoresti cu un bebe si avem macar 10 motive pentru care credem asta:

  1. Suedezii au respectul (pe care noi romanii nu il avem) pentru parintii care imping carucioarele, iar bordurile sunt prietenoase la fiecare colt de strada. Chiar la fiecare…
  2. Tot de respect tine si faptul ca absolut in orice statie de metrou, cladire, pasaj, inclusiv in pasajele temporare pricinuite de lucrari, existau LIFTURI. Da, erau lifturi care si functionau impecabil.
  3. Transportul in comun este ultra prietenos cu carucioarele bebelusilor. In metrou, pasagerii chiar iti permit sa te urci, sa cobori si sa te asezi pe locurile special amenajate
  4. … iar in tramvai.. Aici deja exista un perimetru special amenajat pentru carucioare si persoanele cu handicap, iar controlorul se asigura ca ai loc acolo si te invita sa “il parchezi” pe micut.
  5. Vremea la Stockholm este placuta in august si te face sa uiti de toropeala de la Bucuresti. De asemenea, aerul acolo este mult mai curat
  6. Chiar si pentru un bebelus o plimbare la Skansen o/il poate determina sa faca ochii mari si sa fie curios cu privire la personajele pe care le intalneste in minunatul muzeu al satului scandinav. Iar atunci cand faceti un stop, merita o plimbare de-a busilea in iarba curata (zicem ca este minunat sa poata simti si atinge natura)
  7. Exista o multitudine de locuri in care poti cumpara mancare organica pentru micutul tau. Noi am descoperit o sursa excelenta la nivelul -1 al Nordiska Kompaniet, un department store care merita vizitat inclusiv pentru selectia de hainute pentru cei mici.
  8. Suedia, cu totul, iti da un sentiment constant de siguranta. Lucrul asta este important si atunci cand calatoresti singur sau in cuplu, dar mai ales cand esti impreuna cu copilul tau. Noi am avut cazare la Park Inn in Solna (o suburbie a Stockholm-ului aflata la 5 statii de metrou de centru) care era un loc in care locuiau destui emigranti, dar nu am avut vreun sentiment de teama.
  9. Suedezii nu sunt italieni, cum nici italienii nu sunt suedezi. :)) Treaba este ca oamenii astia nu depasesc limita de bun simt la capitoul galagie, iar pentru un bebe asta este un aspect important. Shhh!!!
  10. In aeroportul Arlanda caruciorul tau il primesti la sosire pe banda de bagaje speciale, iar la plecare ii vei face check-in la bagaje speciale. Pe toata perioada sederii in aeroport ai carucior pus la dispozitie pentru micutul tau.

Ce sa mai, merita sa ajungi la Stockholm in 3, este fain sa te perpelesti la soarele bland oriunde pe malul arhipelagului sau sa impingi caruciorul in unul din parcurile din Djurgarden si nu doar atat.

Photo by Alex Gorun on Shutterstock

La Gorun’s World creăm resurse educaționale și activități pentru copii, astfel încât tu să petreci timp de calitate alături de copilul tău. 

Vrei să îți dăm de știre atunci când avem noutăți pentru tine? Abonează-te mai jos la Newsletter-ul GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorează materialele educaționale

Box

în curând

Blog

Despre noi