Familia Gorun se mareste!

Pentru ca eu si Alex suntem singuri la parinti, dintotdeauna ne-am dorit ca familia noastra sa aibe mai mult de 3 membri si ne-am propus ca acest lucru sa se intample relativ rapid. Am luat in considerare mai multi factori, dar cel care a primat a fost faptul ca Emma are nevoie de un partener de joaca, care sa-i fie alaturi la bine si la greu si bineinteles o diferenta mica de varsta intre cei doi. 

Am primit vestea cu multa emotie chiar inainte de Craciun si a fost o binecuvantare in familia noastra. Ne-am simtit pregatiti pentru a deveni din nou parinti si pentru toate provocarile ce vor urma. Prima provocare a venit chiar odata cu primul trimestru de sarcina.

Cum am depasit perioada in care am avut greturi cu un bebe de un an acasa?! 

Perioada primului trimestru a fost destul de grea pentru ca am avut greturi mai tot timpul, dar comparativ cu prima sarcina nu am mai avut varsaturi. Eu nu aveam nici o asteptare legata de starile din a doua sarcina si nici nu cred in miturile legate de sexul bebelusului in functie de starile de rau din sarcina, cred doar ca organsimul fiecarei femei reactioneaza diferit. Emma este un copil destul de energic si isi doreste sa fie in centrul atentiei cam tot timpul asa ca trebuie sa ne jucam impreuna si cand nu facem asta trebuie sa gatim, pentru ca imi place sa am mereu mancare proaspata pentru ea. Am incercat sa-i acord atentia de care avea nevoie in acea perioada, dar recunosc ca a fost o provocare destul de mare pentru mine. Mai cred ca toate mamicile care trec prin aceste stari invata sa managerieze totul pe parcurs pentru ca nu exista un manual anume care sa te ghideze din punct de vedere psihic cum sa faci fata in astfel de situatii. Eu stiu doar ca trebuie sa ti mentii pozitivismul si sa crezi ca toate lucrurile vor fi asa cum ti le-ai imaginat in cele din urma.

Acum ca am depasit acea perioada greu ma pot bucura din plin de cea de-a doua sarcina. Am aflat sexul bebelusului de curand, la 17 saptamani de sarcina, Emma va avea o surioara. Eu recunosc ca eram pregatita tot pentru o fetita, desi daca era baietel ne-am fi bucurat la fel de mult. Sarcina este monitorizata de acelasi medic, dr. Popescu Florin de la Maternitatea Filantropia, dar il puteti gasi si la Clinica Provita.

In contextul epidemiei cu noul virus este destul de dificil sa mai avem acces la medicii ginecologi, pentru ca in spital au anulat morfologiile si medicii de la stat nu mai au voie sa ofere consultatii la privat. In aceasta perioada am fost nevoita sa caut un alt medic pentru morfologia de trimestrul al doilea, dar exista o mare posibilitate ca si aceasta programare sa fie anulata. Aud peste tot termenul de urgenta medicala, dar cred ca gravidele sunt o categorie speciala si ar trebuie sa li se acorde mai multa atentie si totodata sa aibe acces gratuit la mofologii, dar din contra acum suntem private de gratuitatea acestora si chiar si la privat nu mai exista medici care sa aibe aceasta competenta medicala pentru a le efectua.

Nu stim exact cat va dura si ce consecinte va avea asupra noastra aceasta pandemie, dar cred ca ar trebui sa fie o lectie pentru toata lumea, incepand de la faptul ca acum la ce folos toate bunurile materiale pe care le-am achizitionat sau toate excursiile la care visam, cand cu totii ne dorim doar o bucatica de natura in care sa petrecem timp cu familia. 

Sper sa ne revedem cu bine cat mai curand!

Photo by Irina Murza on Unsplash

La Gorun’s World creăm resurse educaționale și activități pentru copii, astfel încât tu să petreci timp de calitate alături de copilul tău. 

Vrei să îți dăm de știre atunci când avem noutăți pentru tine? Abonează-te mai jos la Newsletter-ul GW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Digital

Box

GW Box will be soon available.

Blog

About Us

Digital

Box

în curând

Blog

Despre noi